Húsvéti reggeli ötletek

  • |

Az ebéd és a vacsora fejben már összeállt, de a húsvéti reggelire még nincs ötlete? A sonka és a tojás biztos, de jó lenne valahogyan feldobni az unalmas reggeliket? A húsvét miatt pedig az lenne a legjobb, ha a végeredmény nem csak finom, de dekoratív is lenne? A Cityfoodnak erre is van javaslata, tartson ismét velünk!

Tojáskrém

Ha kimaradt a főtt tojás, vagy éppen csak unalmasnak tűnik, a legjobb választás a tojáskrém, amit kenhetünk friss, puha kenyérre vagy akár pirítósra is. Friss zöldségekkel tálalva a legjobb.

Hozzávalók:

  • 3 db főtt tojás
  • 2 ek puha vaj
  • 2 ek apróra vágott zöldhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

A tojásokat megmossuk, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük. Megtisztítjuk őket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az aprított zöldhagymát, a mustárt, a vajat, a sót, a borsot, és jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.

Sonkás-sajtos muffin

A muffinnál nincs is univerzálisabb sütemény, és bár a legtöbben csak édesen tudják elképzelni, sós változatban is nagyon sok lehetőség rejlik benne. Ha már húsvét, most egy sonkás-sajtos verziót mutatunk be.

Hozzávalók:

  • 10 dkg pulykasonka
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1tk só
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg reszelt sajt

A sonkát és a zöldhagymát apró kockára vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a borssal, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást és az olajat. Végül beletesszük a sonkát, a sajtot és a zöldhagymát. A masszát papírral kibélelt muffinformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Frissen tálaljuk egy kis vajjal és friss zöldségekkel.

Banános zabkása

Végezetül jöjjön egy finom édes és egészséges reggeli tipp, ami nem más, mint a banános zabkása. Ha ügyesek vagyunk, nyuszi formájúra is kidíszíthetjük. A félbe vágott banán lehet a két fül, két áfonyabogyócska a szem, egy kis szem eper az orr, csokival pedig rajzolhatunk neki mosolyt és bajszokat. Ezt garantáltan imádni fogják a gyerekek!

Hozzávalók:

  • 3 ek zabpehely
  • 3 dl tej
  • cukor vagy méz ízlés szerint
  • fél banán villával összetörve

A tejben elkeverjük a zabpelyhet, kicsit állni hagyjuk, majd kis lángon főzni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, állandó kevergetés mellett 5-10 perc alatt krémesre főzzük. Néhány percig állni hagyjuk, majd belekeverjük a banánt. Ha kicsit kihűlt, lehet díszíteni, majd tálalni.

 

Reméljük sikerült néhány hasznos ötletet adnunk kedves olvasóinknak. Ha az ebédhez is jól jönne egy kis segítség, bízza a dolgot a Cityfoodra. Rendelje ebédjét házhoz, és töltse inkább családjával a főzésre szánt időt!