Szivárványos citromos torta gyereknapra
Mi az a két dolog, amit minden gyerek imád? A torta és a szivárvány. Kisgyermekként e kettő kombinációjánál nagyobb meglepetést el sem lehet képzelni. Biztosan sok édesanya őrzi még az anyák napi meglepetések örömét, meghatottságát, és most szeretné valami kedves ajándékkal meglepni gyermekeit gyereknap alkalmából. A házi sütésű torta, melyet sok szeretettel, saját kezűleg készítünk, mindig különleges. Ha igazán nagy meglepetést szeretne okozni a családnak, süssön szeretteinek szivárványos citromkrémes tortát. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
- 390 g finomliszt
- 15 g sütőpor
- 226 g vaj
- 450 g cukor
- 3 teáskanál vaníliaaroma
- 7 db tojásfehérje
- 3 dl tej
- 6 különböző színű ételfesték, mindegyikből 2 kávéskanálnyi
- 125 g mascarpone sajt
- 300 g porcukor
- 45 g puha vaj
- 1 bio citrom reszelt héja
- 2 ek frissen facsart citromlé
A lisztet a sütőporral elkeverjük, közben ügyeljünk rá, hogy a sütőpor se maradjon csomós. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot elkezdjük robotgép segítségével habosra keverni. Közben hozzáadjuk a vaníliaaromát, azzal is keverjük egy kicsit. Beleöntjük a tojásfehérjét, és tovább keverjük. Akkor jó, ha szépen habosodik az elegy. Közben a liszt felét és a tejet beleöntjük, kicsit elkeverjük, majd mehet bele a liszt másik fele is. Szép simára dolgozzuk a tésztát. Ha kész és teljesen csomómentes, hat egyenlő részre osztjuk, kis tálkákba téve. Beszínezzük őket az ételfestékkel.
Elővesszük a tortaformánkat, és sütőpapírból kivágunk hat körformát, akkorákat, hogy befedje a sütőforma alját, és még az oldalára is jusson egy kevés. A formát kivajazzuk, majd beletesszük a papírt, és mehet bele az első adag tészta. 180 fokon, kb. 30 percig sütjük a tésztát. Ha kész, kivesszük, és rácson hűlni hagyjuk. Megismételjük a folyamatot mind a hat adag tésztával.
Amíg sülnek és hűlnek a tészták, elkészítjük a krémet. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A krémsajtot, a porcukrot, valamint a citrom levét és héját elkeverjük, a krémet hűtőbe tesszük.
Ha kisültek és kihűltek a tortalapok, elővesszük a krémet és elkezdjük egymásra rétegezni a tésztát, ügyelve a szivárvány színének sorrendjére. A lapok közé kevés krémet teszünk, kissé csúszkál még ekkor, de a hűtőben hűlve szépen összeáll majd. Végül bevonjuk kívülről a maradék krémmel, díszítjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Az Ön gyermekei is imádnák ezt a finom és mutatós tortát? Úgy érzi a heti főzés mellett nincs ideje elkészíteni? A megoldás az ebéd házhoz rendelés! A Cityfood mindig áll kedves megrendelői szolgálatára, rendelje meg ételét tőlünk, velünk garantáltan jól jár!