Szivárványos citromos torta gyereknapra

 

Mi az a két dolog, amit minden gyerek imád? A torta és a szivárvány. Kisgyermekként e kettő kombinációjánál nagyobb meglepetést el sem lehet képzelni. Biztosan sok édesanya őrzi még az anyák napi meglepetések örömét, meghatottságát, és most szeretné valami kedves ajándékkal meglepni gyermekeit gyereknap alkalmából. A házi sütésű torta, melyet sok szeretettel, saját kezűleg készítünk, mindig különleges. Ha igazán nagy meglepetést szeretne okozni a családnak, süssön szeretteinek szivárványos citromkrémes tortát. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 390 g finomliszt
  • 15 g sütőpor
  • 226 g vaj
  • 450 g cukor
  • 3 teáskanál vaníliaaroma
  • 7 db tojásfehérje
  • 3 dl tej
  • 6 különböző színű ételfesték, mindegyikből 2 kávéskanálnyi
  • 125 g mascarpone sajt
  • 300 g porcukor
  • 45 g puha vaj
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 2 ek frissen facsart citromlé

A lisztet a sütőporral elkeverjük, közben ügyeljünk rá, hogy a sütőpor se maradjon csomós. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot elkezdjük robotgép segítségével habosra keverni. Közben hozzáadjuk a vaníliaaromát, azzal is keverjük egy kicsit. Beleöntjük a tojásfehérjét, és tovább keverjük. Akkor jó, ha szépen habosodik az elegy. Közben a liszt felét és a tejet beleöntjük, kicsit elkeverjük, majd mehet bele a liszt másik fele is. Szép simára dolgozzuk a tésztát. Ha kész és teljesen csomómentes, hat egyenlő részre osztjuk, kis tálkákba téve. Beszínezzük őket az ételfestékkel.

Elővesszük a tortaformánkat, és sütőpapírból kivágunk hat körformát, akkorákat, hogy befedje a sütőforma alját, és még az oldalára is jusson egy kevés. A formát kivajazzuk, majd beletesszük a papírt, és mehet bele az első adag tészta. 180 fokon, kb. 30 percig sütjük a tésztát. Ha kész, kivesszük, és rácson hűlni hagyjuk. Megismételjük a folyamatot mind a hat adag tésztával.

Amíg sülnek és hűlnek a tészták, elkészítjük a krémet. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A krémsajtot, a porcukrot, valamint a citrom levét és héját elkeverjük, a krémet hűtőbe tesszük.

Ha kisültek és kihűltek a tortalapok, elővesszük a krémet és elkezdjük egymásra rétegezni a tésztát, ügyelve a szivárvány színének sorrendjére. A lapok közé kevés krémet teszünk, kissé csúszkál még ekkor, de a hűtőben hűlve szépen összeáll majd. Végül bevonjuk kívülről a maradék krémmel, díszítjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Az Ön gyermekei is imádnák ezt a finom és mutatós tortát? Úgy érzi a heti főzés mellett nincs ideje elkészíteni? A megoldás az ebéd házhoz rendelés! A Cityfood mindig áll kedves megrendelői szolgálatára, rendelje meg ételét tőlünk, velünk garantáltan jól jár!