Kelkáposztafasírt

A kelkáposztával sok háziasszonynak meggyűlik a baja, leginkább azért, mert túl nagy. Az odáig rendben van, hogy megvásárolunk egy fej káposztát, mert szeretnénk frankfurti levest, rakott kelt vagy éppen kelkáposzta főzeléket készíteni, de mit csináljunk a megmaradt fél káposztával? Kidobni nem szerencsés, viszont túl sokáig nem tartható el. A Cityfood most egy izgalmas kelkáposztás receptet hoz kedves olvasóinak, ami remek feltét bármilyen főzelék mellé, de akár krumplipürével is tálalhatjuk. Igazi zöldségmentő étel, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 3 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem zöld
  • 3 tojás
  • 2 száraz zsemle
  • 2 ek víz
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk majoránna
  • + olaj a sütéshez

A kelkáposztát megtisztítjuk a külső, szennyezett levelektől, majd negyedekre vágjuk, és a torzsája nélkül kimérjük a megfelelő mennyiséget. Ezt enyhén sós vízbe tesszük, és megfőzzük. Akkor jó, ha nem túl kemény, de nincs is még szétfőzve. Ha megfőtt, levét leöntjük, kicsavarjuk, és apróra szeljük. A zöldhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A két zsemlét beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk, és szépen elmorzsoljuk egy tálba. Hozzákeverjük a kelt, a hagymát, a fokhagymát és a petrezselyem zöldjét. Hozzáadjuk a tojásokat és a fűszereket. A sót, borsot ízlés szerint, a köményt és a majoránnát az előírt mennyiségben. A masszát alaposan összedolgozzuk, végül annyi zsemlemorzsát adunk még hozzá, hogy jól formázható legyen. Evőkanállal szaggatunk belőle, majd a kezünkkel lapos korongokat formázunk, amiket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban kisütjük őket.

Ugye milyen egyszerű és mégis nagyszerű? Egészséges, finom, könnyen elkészíthető, igazi csoda étel. De sajnos mindenki életében vannak olyan napok, amikor még ennyi idő sincs a főzésre, ilyenkor jó, ha van a tarsolyban egy B-terv. Rendelje házhoz ételét még ma a Cityfoodtól, így lesz egy szabad, főzésmentes hete!