Paprikás krumpli gazdagon

Néha a legegyszerűbb étel esik a legjobban az embernek. Vannak napok, amikor különleges fogásokra vágyunk, és vannak olyanok is, amikor fontos, hogy gyorsan elkészíthető legyen és kiadós, vagy éppen a nosztalgia vezérel bennünket, és szeretnénk újra a gyermekkor ízeit a szánkban érezni. A paprikás krumpli a klasszikusok között is az egyik legnépszerűbb, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné jól. Sokféle módon elkészíthető, mindenki egy kicsit máshogyan szereti, a Cityfood most egy olyan változatot mutat, amivel garantáltan jóllakik az egész család!

Hozzávalók:

  • 2 ek sertészsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél paprika
  • 6 nagyobb szem krumpli
  • só ízlés szerint
  • egy tk őrölt paprika
  • fél kk őrölt bors
  • fél kk őrölt fűszerkömény
  • 3 virsli
  • negyed szál füstölt kolbász

A galuskához:

  • egy tojás
  • egy csipet só
  • 3 ek liszt

A zsírt egy nagyobb lábasba tesszük, rátesszük az apró kockára vágott hagymát, a paprikát, és elkezdjük megpirítani. A krumplit meghámozzuk, nagyobb szeletekre szeljük, és a lábasba tesszük. Rászórjuk a sót, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a fűszerköményt. 2 percig kis tűzön pirítjuk a krumplival, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt elkezdjük a krumplit főzni. Közben a virsliket nagyobb szeletekre szeljük, a kolbászt öt darabra vágjuk, majd félretesszük.

Amíg a krumpli fő, egy tálba beleütjük a tojást, megsózzuk, rászórjuk a lisztet, és szép simára keverjük a galuska tésztáját. Amikor már kezd megpuhulni a krumpli, de még nem teljesen puha, kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Ezt követően mehet bele a virsli és a kolbász is. Még néhány percig forraljuk a paprikás krumplit, amíg minden összetevő meg nem puhul. Forrón tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.

Ön is szívesen enne egy tányérral belőle? A Cityfood kedvelt fogásai között szerepel a paprikás krumpli, ha most éppen nincs ideje főzni, kóstolja meg a Cityfood főztjét! Rendelje házhoz ebédjét, spóroljon időt önmagának!