Epres kevert sütemény
Végre megérkezett az eperszezon, amit már annyira vártunk. Az eper Magyarországon a legnépszerűbb gyümölcsök közé tartozik, nehéz is kibírni azt a sok hónapot, amikor várni kell rá. Amikor végre szezonja van, igyekszik az ember minél többször friss eperhez jutni, de ez nem is olyan könnyű feladat. Ha túl keveset vásárolunk, azonnal elfogy, ha pedig kicsit többet, könnyen úgy járhatunk, hogy másnapra már nem az igazi az íze, és kinézetre sem túl vonzó, még akkor sem, ha helyes módon tároltuk. Ilyen esetekre szuper megoldás egy gyors gyümölcsös kevert sütemény. Ez a recept természetesen elkészíthető más gyümölcsökkel is, de most eperszezon lévén a Cityfood is egy epres verziót mutat be kedves olvasóinak.
Hozzávalók:
- 300 g rétesliszt
- 3 közepes tojás
- 160 g cukor
- 10 ek tej
- 10 ek napraforgóolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 biocitrom reszelt héja
- 3 marék eper
Első lépésként az epret megmossuk, lecsepegtetjük. Ha nem túl nagyok a szemek, maradhatnak egészben, ha túl nagy méretűek, elvághatjuk őket ízlés szerint.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. A fehérjét egy külön edényben kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgás masszához adjuk a tejet és az olajat, majd elkeverjük az elegyet. A lisztet összekeverjük a csomómentesre szitált sütőporral, majd a sűrű masszához keverjük. Végül beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját. Óvatos, körkörös mozdulatokkal elegyítjük, hogy ne törjük össze a habot. Egy tepsit kivajazunk, kiszórjuk rétesliszttel, és beleöntjük a tésztát, végül megszórjuk a gyümölccsel. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve egy kis vaníliafagyi kíséretében tálaljuk.
Ha tetszett a recept, és szívesen megsütné ezt a finom süteményt, nem érdemes sokáig késlekednie, mert az eperszezon gyorsan véget ér. Hogy biztosan jusson rá ideje, rendelje meg ebédjét a Cityfoodtól! Futárunk házhoz viszi a kiválasztott finomságokat, így marad ideje a süteménysütésre!