Sült krumpli Montenegróból
A nyár sokak számára a pihenést jelenti, a lehető legkevesebb házimunkával, minimális főzéssel. Mások éppen ilyenkor végzik el a hosszú ideje elmaradt otthoni feladatokat, kihasználva a hosszabb nyári szabadság adta lehetőségeket. Akik szeretnek főzni és kísérletezni a konyhában, azok számára a nyár végi hetek éppen ideálisak, hiszen ilyenkor már nincs nagy hőség a lakásban, bátran ki lehet próbálni új ízeket. A Cityfood most egy olyan egyszerű, de nagyszerű köretötletet hozott kedves olvasóinak, ami kevés energiával elkészíthető, és nagyszerűen feldobja az egyhangú ebédeket. Egészen Montenegróig mentünk érte, tartson velünk, ha érdekli, hogyan készül ez a különleges fűszeres tepsis burgonya!
Hozzávalók:
- 5 db közepes burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss rozmaringlevél
- 2 ek kukoricadara
- 2 ek szezámmag
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
- fél kk őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és felszeljük. Nem szükséges túl vékonyra szelni, a steakburgonya vastagság a legideálisabb. A fokhagymát megpucoljuk, és félbevágjuk a gerezdeket. A rozmaringot megmossuk, a kis leveleket lecsipkedjük a szárról. A lecsepegtetett krumplit egy tálba öntjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a kukoricadarával, a borssal, az ételízesítővel, a pirospaprikával és a szezámmaggal, azután az egészet jól összekeverjük, hogy a fűszerekből jusson minden krumpliszeletre. A burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe önjük, a tetejét megszórjuk a fokhagymával és a rozmaringlevéllel. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon aranybarna színűre sütjük. Akkor jó, ha kissé ropogós a burgonyaszeletek széle. Friss zöldsalátával és hideg tejfölös öntettel tálaljuk, de nagyszerű kiegészítés lehet egy finom sült hús mellé is.
Néha a legegyszerűbb fogásokat is érdemes újragondolni, ezekből születnek az igazán különleges ételek. Ha most éppen nincs főzőcskézős kedvében, bízza ránk a dolgot, a Cityfoodnál változatos ételeket és megbízható minőséget talál. Rendelje ételeinket házhoz, és spórolja meg a főzésre szánt időt!