Medvehagymás tészta

A medvehagyma igazi tavaszi zöldség, ami üde, friss, kissé fokhagymás ízével feldobja a legegyszerűbb ételeket is. Kora tavasszal szüretelhető, éppen akkor, amikor még nehezen lehet hozzájutni hazai zöldségekhez, így különösen jólesik a hosszú tél során elunt, messziről érkező, semmilyen ízű paprika és paradicsom után. Hazánkban számos helyen szedhetjük mi magunk, nagyszerű családi élmény a lombos erdők alatt sétálgatni és gyűjtögetni az illatos leveleket. Arra azonban nagyon kell vigyázni, nehogy gyöngyvirág levele is keveredjen közé, hiszen utóbbi erősen mérgező. A Cityfood most egy finom tésztás, sajtos, medvehagymás recepttel kedveskedik olvasóinak.

Hozzávalók:

  • 25 dkg masni tészta
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • só, őrölt bors
  • 15 dkg füstölt reszelt sajt
  • 1 ek vaj

A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleit alaposan megmossuk, majd apró darabkákra vágjuk. Az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, az apróra szelt medvehagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Kicsit megpároljuk, elég neki néhány perc. Ezt követően felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a reszelt sajt felét, és felforraljuk. A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A forró tésztát összekeverjük a szósszal, majd egy tepsit kikenünk vajjal, és beleöntjük a szószos tésztát. A tetejét megszórjuk a maradék füstölt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és rápirul a tészta tetejére.

A medvehagyma előnye, hogy sokoldalúan felhasználható, és számos értékes összetevőjével támogatja az emberi szervezetet. Méregtelenít, serkenti az emésztést, csökkenti a vérnyomást, és támogatja az érfalak rugalmasságát. Ha tetszett a recept, de a többi napra nincs ötlete, mit is főzzön, bízza a dolgot a Cityfoodra! Nálunk minden hétköznap legalább 60 különböző fogás közül választhat, amit futáraink házhoz visznek!