Burgonyasaláta Bajorországból
- HOGYAN
- |
Mit tud az átlagember Bajorország gasztronómiájáról? Annyit biztosan, hogy a sörük kiváló, világszerte híres. Emellett természetesen a klasszikus német fogások hódítanak arrafelé, vagyis a sültek, a kolbász, a burgonya és a párolt káposzta. Ezek kombinációja mindenféle ételben jelen van, még a salátáikban is. Elsőre furcsán hangozhat egy krumplival és kolbásszal megrakott salátás tányér, de érdemes kipróbálni, mert nemcsak rendkívül kiadós, de nagyon finom is. Nagy előnye, hogy előre elkészthető, így vendégvárónak is kiváló. A Cityfood legújabb cikkéből kiderül, hogyan készül egy klasszikus bajor saláta!
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 pár debreceni kolbász
- 1 csomag bacon szalonna
- 300 ml alaplé
- 1 tk kristálycukor
- 3 ek borecet
- só, frissen őrölt bors
A burgonyát meghámozzuk, egyforma cikkekre szeljük, és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, levét leöntjük, mert arra nem lesz szükség, a krumplit pedig félretesszük hűlni. A lilahagymát meghámozzuk, félbe vágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. A petrezselyem zöldjét szintén megmossuk, és apróra vágjuk, azután mindkét zöldséget a főtt krumplihoz keverjük. A debreceni kolbászt karikára szeljük, és egy serpenyőben megpirítjuk, a zsiradékot leöntjük, mert arra sem lesz szükség, a kolbászkarikákat pedig a burgonyához keverjük. A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és szintén a salátához adjuk. A megmaradt zsiradékra öntjük az alaplét, a borecetet és a kristálycukrot, azután az egészet összeforraljuk. Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A meleg szószt a salátára öntjük, alaposan összekeverjük, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek kellően össze tudjanak érni.
Ha a kiadós saláta mellé jólesne egy tányér forró leves vagy egy finom desszert, de nincs idő őket elkészteni, rendelje házhoz a Cityfoodtól! Az ebéd házhoz rendelés megfizethető és kényelemes megoldás mindenki számára, akinek a főzés nehézséget okoz.