Tavaszi zöldsaláta spenóttal

A tavaszi és a kora nyári hónapok egyik legjobban várt élménye, amikor kimegyünk a sajt kis konyhakertünkbe, és szedünk egy csokorral az otthon termett zöldségeinkből, fűszernövényeinkből. Óriási élmény látni, ahogyan növekednek az általunk elültetett, elvetett növények, hogy aztán megajándékozzanak bennünket finomabbnál finomabb ízekkel. Akiknek nincs lehetősége saját konyhakert kialakítására, azok számára pedig irány a tavaszi piac, ilyenkor már elárasztják a standokat a nénik és bácsik, akik hozzák a friss, finom, otthon termesztett növényeiket. Érdemes belőlük betárazni, aztán otthon nekiállni egy remek, egészséges ebéd elkészítésének. A Cityfood ezen a héten a fogyni kívánóknak kedveskedik, és egy szuperegészséges, friss tavaszi saláta receptet oszt meg kedves olvasóival!

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss spenót
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csomó hónapos retek
  • só és frissen őrölt feketebors
  • 1 ek friss kapor
  • 1 marék fetasajt
  • 1 marék olívabogyó
  • 1 napraforgóolajos tonhalkonzerv

A spenótot megmossuk, majd apróra vágjuk – hőkezelni nem fogjuk, így a legtöbb értékes tápanyagot meg tudjuk őrizni. A lilahagymát meghámozzuk, kis kockákra aprítjuk. A kígyóuborkát alaposan megmossuk, meghámozni nem szükséges, majd kockára vágjuk. A hónapos retket szintén nem szükséges hámozni, csak alaposan megmosni és feldarabolni. A felaprított zöldségeket egy tálba tesszük, és megszórjuk sóval, frissen őrölt feketeborssal, valamint a felaprított kaporral és az egészet alaposan összekeverjük. A fetasajtot kis kockákra vágjuk és a saláta tetejére szórjuk, ahogyan az olívabogyót is. A tonhal olaját rálocsoljuk a salátára, ennyi zsiradék elegendő is lesz hozzá. Aki nem szereti az olajos salátaöntetet, ezt elhagyhatja. A tonhalat a saláta tetejére halmozzuk, szedéskor egy kissé majd összekeveredik vele. A saláta frissen fogyasztva a legfinomabb, kínálhatjuk egy kis darab pirítóssal, egy kis bulgurral, sült édesburgonya hasábokkal vagy akár önmagában is.

Egyszerű, de nagyszerű recept azok számára, akiknek fontos egészségük megőrzése. Az egészségtudatos táplálkozás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen ez a jövőnk záloga. A Cityfood Vitálkonyha menüjével támogatja a fogyni vágyókat és azokat, akik szeretnének egészséges ételeket fogyasztani. Csak néhány kattintás és a finom meleg ebéd már érkezik is!