Uborkával a tökéletes nyári alakért

  • |

Az uborkánál talán nincs népszerűbb nyári friss zöldség, imádjuk nyersen, kovászolva, savanyítva, tesszük mindenféle vegyes salátába, de akár önmagában, nasiként is szívesen eszegeti az ember. Lédús, friss, ropogós, és egyáltalán nem hizlal, ami igen kevés ételről mondható el. Igazi szuperzöldségünk, de vajon hogyan segít a fogyásban? Erről szól a Cityfood e heti cikke, érdemes ismét velünk tartani!

Alacsony kalóriatartalom

100 gramm uborkában mindössze 16 kalória található, ezzel kedvenc friss zöldségünk be is került a fogyókúrát legjobban támogató élelmiszerek közé. Ez rendkívül alacsony számnak számít még a zöldségek között is, így tökéletes választás azoknak, akik olyan étrendet követnek, amiben fontos betartani az előre meghatározott kalóriamennyiséget.

Sok víz

Az uborka 96%-a víz, és a víz az egyik legfontosabb fogyást támogató anyag. Eltelíti az embert, csökkenti az éhségérzetet, és felgyorsítja az anyagcserét. Az uborka magas víztartalma miatt kiválóan hidratálja a szervezetet, és segít a teltségérzet hosszabb fenntartásában, így ha eszünk egy kis uborkát az ebédhez, kevesebb kalóriadús alapanyag is elegendő lesz ahhoz, hogy utána sokáig jóllakottnak érezzük magunkat.

Az egészséges rostok

Az uborka oldható és oldhatatlan rostokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Az oldható rostok segítik az emésztést, szabályozzák a vércukorszintet, és csökkentik a koleszterinszintet. Az oldhatatlan rostok pedig teltségérzetet adnak, és segítenek megelőzni a székrekedést. Szervezetünk számára az az ideális, ha mindkét fajta rostot rendszeresen fogyasztunk.

Vitaminok és ásványi anyagok

Az uborka vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, mint például a C-vitamin, a K-vitamin, a kálium és a magnézium. Ezek a tápanyagok fontosak az egészséges szervezet működéséhez, és nagyban hozzájárulhatnak a fogyáshoz is.

Néhány tipp

Az uborka friss és üde nassolnivaló, ami segíthet elűzni az éhséget a két főétkezés között. Remek kiegészítője a friss salátáknak. Bármilyen salátához hozzáadva növeli annak rost- és víztartalmát. Az uborkalevest nem sokan ismerik még hazánkban, pedig érdemes vele próbálkozni. Gyorsan elkészíthető, könnyű és frissítő étel. Az uborka enyhe íze miatt kiválóan alkalmas arra is, hogy más zöldséggel vagy gyümölccsel összeturmixoljuk. Nincs is egészségesebb, mint a reggelt egy kalóriaszegény frissítő turmixszal indítani.

Időről időre felbukkannak mindenféle fogyást segítő csodaszerek, amelyek után gyakran csak a nagy csalódás marad. Az uborka a maga egyszerűségben igazi csodaszer, de csak akkor, ha okosan bánunk vele. A tudatos, kalóriaszegény étrend és a sok mozgás mindig beválik. Ha az adagok méregetése és a kalóriaszámlálás nehézséget okoz, a Cityfood Vitálkonyha menüje leveszi a terhet a válláról. Válasszon gazdag kínálatunkból, rendelje házhoz ebédját, futárunk pedig kiszállítja a délelőtti órákban!