Brazil limonádé – tökéletes alkoholmentes nyári frissítő

A forró nyári napokon nincs is üdítőbb egy pohár hideg, jeges limonádénál. De mi van, ha a megszokott citromos, vizes íz és állag helyett valami egzotikusabbra, töményebbre, izgalmasabbra vágyunk? Ilyenkor sokan kacsingatnak a Piña Colada koktél felé, ami ananászos, kókuszos és tejszínes ízével a világ minden táját meghódította. Hasonló jövőt jósolunk a mostanában felfedezett brazil limonádénak is, hiszen mindent tud, amit egy nyári italnak érdemes tudnia: hűsít, frissít és eszméletlenül finom. A Cityfood e heti cikkében a brazil limonádéé a főszerep!

Egyszerű összetevők, tökéletes íz

Ez a frissítő ital mindössze négy összetevőből készül: lime, víz, jég és sűrített tej. A lime fanyar íze tökéletesen harmonizál a sűrített tej édes krémességével, így egy ellenállhatatlanul finom és üdítő ital jön létre. De mint minden ételt és italt, ezt is fel lehet kicsit turbózni, némi menta- vagy citromfűlevél nagyon jól illik az amúgy egyszerű összetevőkhöz.

Könnyű elkészítés

A brazil limonádé elkészítése rendkívül egyszerű, nem kell hozzá koktélkészítő alapismeret, otthon is bátran nekiláthatunk. A lime-ot mossuk meg, vágjuk cikkekre, és tegyük egy turmixgépbe. Adjunk hozzá vizet és sűrített tejet, majd a keveréket turmixoljuk simára. Végül szűrjük át egy jéggel teli pohárba, és máris élvezhetjük a hűsítő ízt.

Néhány hasznos tipp

A lime helyett citromot is használhatunk, de ebben az esetben a végeredmény íze kissé eltérő lesz. Ha édesebben szeretjük a limonádét, adjunk hozzá egy kis extra mézet, esetleg némi cukorszirupot. A sűrített tej helyett kókusztejet is használhatunk. Ha van kéznél, egy kevés gyömbér is kerülhet a limonádéba, de azzal érdemes óvatosnak lenni, nehogy túl csípős legyen tőle az italunk.

Magas tápérték

A brazil limonádé nem csak finom, de tápláló is. A lime C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, míg a sűrített tej a cukor mellett kalciumot és fehérjét is tartalmaz. Ez az ital kiváló választás egy könnyű ebéd mellé kísérőnek, és mivel töményebb, mint a klasszikus limonádé, ezért szinte felér egy desszerttel.

Ha nyár, akkor finom ételek, és ha lehet, főzés nélkül. Ez utóbbi hogyan lehetséges? Ha a mindennapos meleg ebédet házhoz rendeljük, így rengeteg időt és izzadságot spórolunk meg önmagunknak. A Cityfood kedvező árakkal, változatos ételkínálattal és pontos házhoz szállítással szolgálja ki kedves megrendelőit a nyár folyamán is!