Mozzarella – ízletes és tápláló finomság

A mozzarella az egyik legnépszerűbb sajt a világon, az olasz mellett számos nemzet konyhájának fontos szereplője. Ez a hagyományosan bivajtejből készült különleges sajt sokoldalúan felhasználható, legjobb kísérője egy pohár bornak vagy éppen egy tányér friss salátának. Nemcsak finom, de rengeteg tápanyagot is tartalmaz, ráadásul remekül beilleszthető a fogyókúrás, egészségtudatos éteredbe is. A Cityfood blogjának e heti főszereplője a mozzarella, amivel gyakran találkozhatnak azon kedves megrendelőink, akik Vitálkonyha menünket választják.

Fehérje és kalcium

Ez a lágy, selymes ízű sajt kiváló fehérjeforrás – 50 gramm mozzarellában körülbelül 13 gramm fehérje található. A fehérje esszenciális tápanyag, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van az izomépítéshez és az izmok karbantartásához, valamint a sejtek regenerálódásához. Emellett gazdag kalciumforrás is, hiszen egy félmaréknyi adag fedezi a napi kalciumszükségletünk egynegyedét. A kalcium fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik az idegrendszer és az izmok működésében is. A mozzarella zsírtartalma viszonylag alacsony, telített és telítetlen zsírok is találhatóak benne. A telített zsírokat érdemes mértékkel fogyasztani, míg a telítetlen zsírok jótékony hatással lehetnek a szív- és érrendszer egészségére. Mindezek mellett számos más vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, beleértve a B12-vitamint, a foszfort, a cinket és a riboflavint. Ezek a tápanyagok mind fontosak szervezetünk ellenállóképességének fenntartásához.

Hogyan érdemes fogyasztani?

Mint a legtöbb sajt, a mozzarella is sokféleképpen fogyasztható. Salátákba téve, szendvicsekbe rakva vagy akár a pizzára dobva nagyon finom. Ezenkívül remek levesbetét válhat belőle, a paradicsomlevest, illetve minden paradicsomos ételt remekül kiegészít. A mozzarella tehát egy finom és tápláló sajt, amelynek fogyasztása kimondottan jó hatással van a szervezet működésére.

A fogyókúra sohasem könnyű dolog, és sokaknak az egészségtudatos életmód is nehezen fenn tartható, ebben szeretnénk a Cityfood Vitálkonyha menüjével segíteni kedves megrendelőinknek. A Vitálkonyha menüt azért hoztuk létre, hogy garantáltan alacsony kalóriatartalmú, változatos és rostdús fogásokkal lássuk el azokat, akik innen rendelik ételeiket. Érdemes egy próbát tenni vele, hiszen a kedvező árú, finom ebédet még házhoz is szállítjuk. Ha fontos Önnek az egészséges étkezés, válassza a Cityfood Vitálkonyha ételeit!