Sült körte, egy igazi őszi csemege

Az ősz beköszöntével a természet számos finom gyümölccsel és zöldséggel ajándékoz meg minket, melyek közül kiemelkedik az illatos, lédús körte. Édes íze és ropogós héja gyerekkorunk legszebb időszakait idézi. A körte nem csak finom, de egészséges is, és azon szerencsés országok közé tartozunk, ahol megterem több fajtája is, ezért az őszi étrendbe érdemes beiktatnunk minél több lehetséges módon. Ehetjük nyersen, főzhetünk belőle finom levest, de kiváló választás süteménybe téve, és persze meg is süthetjük. Ez utóbbi egyszerű, de nagyszerű megoldás, ami ráadásul nem is hizlal, ezért érdemes egy próbát tenni vele! Tartson ismét a Cityfooddal, mutatjuk, hogy készítheti el ezt az igazán autentikus őszi csemegét!

Hozzávalók:

  • 5 db érett körte
  • 5 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 marék dió
  • 1 csésze mascarpone sajt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál rumaroma

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A körtéket jó alaposan megmossuk – ez fontos, mert meghámozni ez esetben nem fogjuk őket. Mosás után szárazra töröljük, majd felezzük a körtéket, és kivágjuk a magházukat. A mézet egy kis tálba csorgatjuk, rászórjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd jó alaposan összekeverjük. A körtéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a közepükbe csurgatjuk a fűszeres mézet. A tetejükre szórjuk a diót, és betoljuk őket a sütőbe. 180 fokon kb. 30 percig sütjük őket, ezalatt szépen megpuhulnak. A forró körtéket egy kicsit hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet. A mascarpone sajtot elkeverjük a porcukorral és a rumaromával. A kissé meghűlt körtéket tányérra szedjük, melléjük halmozzuk a krémet. Aki hiányolja a desszertből a tésztát, az egy kis zabkekszet kínálhat hozzá. Ha tetszett a recept, érdemes kipróbálni érett almával, birssel és szilvával is, nagyon finom lesz a végeredmény, ezt garantáljuk.

Ugye menyire egyszerű? Nem csak finom, de egészséges is, és nagy előnye, hogy a hagyományos körtés sütikhez képest alacsonyabb a kalóriatartalma. Ha Önnek is fontos, hogy mennyi kalóriát visz be szervezetébe egy nap, és szeretne egészségesebben táplálkozni, de a számolgatás nem erőssége, rendeljen finom meleg fitt ebédet a Cityfood Vitálkonyha menüjéből! Látogasson el weboldalunkra, tekintse meg gazdag ételkínálatunkat és válassza ki belőle önmaga és családja kedvenceit! Ha pedig megtalálta azt, ami a fogára való, ételfutárunk házhoz szállítja az ebédet!