feltört diók az asztalon

De jó a dió, hangzik a kedves gyerekdal, és tényleg, a dió az egyik legértékesebb őszi kincsünk. Ugyan az elmúlt években a diótermés nem volt bőkezű, ezért az ára manapság… Tartalom Megtekintése

uborka télen nyáron

Az uborka szó hallatán legtöbbünknek a tikkasztó nyári hónapok jutnak eszünkbe, amikor semmi másra nem vágyik az ember, csak egy tányér könnyű, hideg salátára. Az uborka ugyan remek frissítő a… Tartalom Megtekintése

Szent Mártonról, a 4. században élt római katonáról, aki később egyházi emberré lett, azután püspökké választották, majdnem két évezrede minden évben megemlékezünk. Nemcsak a kereszténység tiszteleg előtte, jósága és önzetlensége… Tartalom Megtekintése

Az édesburgonya, más néven batáta az elmúlt években meghódította az egész világot, mára ismerik mindenhol, egyre népszerűbb az egészséges életmódot követők körében, egy magára valami adó étteremnek pedig szinte már… Tartalom Megtekintése

Az ősz talán legfontosabb hazai ünnepe a mindenszentek napja, amikor megemlékezünk azon szeretteinkről, akik már nem lehetnek velünk. A katolikus világban ez az üdvözült lelkek emléknapja, a családok közösen emlékeznek… Tartalom Megtekintése

A kása nem csak a gyerekek kedvenc reggelije, felnőttek számára is remek választás lehet. Rengetegféle gabonából készíthető, így változatos és tápláló reggeliket vagy akár egészséges nassolnivalókat varázsolhatunk belőle. Ebben a… Tartalom Megtekintése