Vannak ételek, amelyek szorosan összefonódnak egy-egy évszakkal, ilyen a téli kocsonya, az őszi sült tök, a tavaszi zsenge borsóból készült borsóleves és a nyári lecsó. Lecsót ugyan lehet készíteni más… Tartalom Megtekintése
A nyár elmaradhatatlan szereplői a friss bogyós gyümölcsök, köztük is a cseresznye, amely sokak legnagyobb kedvence. Roppanós húsa, édes íze mindenkit levesz a lábáról, és a cseresznyés pite rajongóinak tábora… Tartalom Megtekintése
Míg az olasz konyha a bazsalikomért rajong, a spanyol pedig az oregánóért, addig mi magyarok a petrezselyemért. Tesszük levesbe, főzelékbe, saláták tetejére, szórjuk vele a húsokat, a tésztás ételeket, és… Tartalom Megtekintése
Önnek mi a kedvenc gyümölcse? Olyan sok van, hogy nem is tudna választani? Szerencsére végre megérkezett a nyári gyümölcsök szezonja, ilyenkor megtehetjük, hogy mindenféle friss gyümölcsöt fogyasztunk anélkül, hogy választanunk… Tartalom Megtekintése
A spárga igazi szuperzöldség, friss és üde. Jellegzetes íze pedig remekül illik a burgonyához és a tavaszi nyers zöldségekhez. Nagy előnye, hogy tele van rostanyaggal, nem hizlal, ezért bármilyen diétába… Tartalom Megtekintése
Sok ételről gondoljuk azt, hogy hamisítatlan magyar találmány, majd meglepődve olvassuk, hogy valójában nem is az. Ezzel szemben jóval ritkábban fordul elő, hogy valamit más országból importált ételnek hiszünk, pedig… Tartalom Megtekintése