Míg az olasz konyha a bazsalikomért rajong, a spanyol pedig az oregánóért, addig mi magyarok a petrezselyemért. Tesszük levesbe, főzelékbe, saláták tetejére, szórjuk vele a húsokat, a tésztás ételeket, és… Tartalom Megtekintése

Önnek mi a kedvenc gyümölcse? Olyan sok van, hogy nem is tudna választani? Szerencsére végre megérkezett a nyári gyümölcsök szezonja, ilyenkor megtehetjük, hogy mindenféle friss gyümölcsöt fogyasztunk anélkül, hogy választanunk… Tartalom Megtekintése

A spárga igazi szuperzöldség, friss és üde. Jellegzetes íze pedig remekül illik a burgonyához és a tavaszi nyers zöldségekhez. Nagy előnye, hogy tele van rostanyaggal, nem hizlal, ezért bármilyen diétába… Tartalom Megtekintése

Sok ételről gondoljuk azt, hogy hamisítatlan magyar találmány, majd meglepődve olvassuk, hogy valójában nem is az. Ezzel szemben jóval ritkábban fordul elő, hogy valamit más országból importált ételnek hiszünk, pedig… Tartalom Megtekintése

Nyílik az illatos bodza, szórja virágporát szerte az országban, és varázsol el vele mindenkit, aki elhalad egy bodzabokor mellett. Készülhet belőle szörp, ivólé, ízesíthetjük vele a limonádénkat, vagy palacsintatésztába forgatva,… Tartalom Megtekintése

Egyszerű, de nagyszerű desszert némi trópusi hangulattal megfűszerezve, ami igazán jólesik a melegebb napokon. Ez bizony a banán split, egy jellegzetes amerikai édesség, amivel érdemes mindenkinek megismerkednie. A lágy fagyi,… Tartalom Megtekintése