Hagyományos, mert hazánkban puliszka néven évtizedeken át igazi túlélő étel volt a súlyos élelmiszerhiány idején, ugyanakkor modern, mert sokan csak most kezdenek ismerkedni vele, és Olaszországból érkezett különleges ételnek vélik…. Tartalom Megtekintése

Nyakunkon a tél, a hideg és a hosszú, sötét esték. Jólesik ilyenkor kicsit begubózni és forró italokkal csempészni egy kis melegséget az életünkbe. Előkerül a nyáron elfeledett forró csoki, a… Tartalom Megtekintése

Közeleg jeles napunk, a Márton-nap, elő a lila káposztával és a libával, hiszen ilyenkor a sült libáé, a párolt káposztáé és a lúdlevesé a főszerep. A magyar néphagyomány fontos jeles… Tartalom Megtekintése

Vajon létezik olyan ember, aki nem szereti a pogácsát? Akárhogy gondolkodunk, nem tudjuk elképzelni. A pogácsa az egyik legalapvetőbb vendégváró nasi, de gyakran készül az unalmas és hideg vasárnapokon, a… Tartalom Megtekintése

Sok embernek elemi igénye, hogy kitűnjön a tömegből, hogy valamiben ő legyen az első, a legügyesebb, a legjobb. Elsőre kissé furcsának tűnhet, hogy ezt a belső igényt egyesek még az… Tartalom Megtekintése

A finom őszi gyümölcsök mellett most van szezonja a fejes káposztának, ami sajnos sok családban a nemszeretem ételek közé tartozik. A káposztáról a legtöbb embernek a káposztás cvekedli jut eszébe,… Tartalom Megtekintése