A mangó az egyik legfinomabb egzotikus gyümölcs, de sajnos csak messzi földön terem meg, ezért nagyon nehéz hazánkban pont jó állagú gyümölcsöt kifogni, amelyik nem éretlen zöld és nem is… Tartalom Megtekintése

Egy finom sült hús és a hozzáillő köret mellé olykor nagyon jólesik egy kis édes-gyümölcsös szósz vagy mártás. Feldobja az ételt, a hús enyhe sós íze és a gyümölcsszósz édes-savanyú… Tartalom Megtekintése

Majoranna vagy majoránna? Ez az első kérdés, amit felvet ez a különleges fűszernövény. Nevét már mindenki hallotta életében, de rendszeresen használni annál kevesebben szokták. A hivatalos magyar neve majoránna, bár… Tartalom Megtekintése

Az ebéd és a vacsora fejben már összeállt, de a húsvéti reggelire még nincs ötlete? A sonka és a tojás biztos, de jó lenne valahogyan feldobni az unalmas reggeliket? A… Tartalom Megtekintése

Hallott már a cannelloniról? Kevesen ismerik, pedig igazán különleges főétel készíthető belőle, valódi olasz ételkülönlegesség. A cannelloni furcsa, hengeres formájú óriástészta, amit meg kell tölteni, majd nyakon önteni egy kis… Tartalom Megtekintése

 Nevük alapján akár egy gyerekmese főhősei is lehetnének ezek a különleges édességek. A marcipánt persze mindenki ismeri és szereti, a percipánt azonban már jóval kevesebben. Pedig az sem egy mesekönyvből… Tartalom Megtekintése