Végre érik a finom őszi szilva! Fel a kezekkel, aki imádja a szilvás pitét, a fahéjas szilvalevest, az üstben főzött igazi szilvalekvárt, vagy csak úgy magában a finom édes és… Tartalom Megtekintése
A rendszerváltás utáni nyitás hatással volt az élet minden területére, beleértve a hazai konyhaművészetet is. Míg azelőtt a többség csak a klasszikus magyar fogásokat ismerte, hirtelen elkezdett külföldről beáramlani a… Tartalom Megtekintése
A köles, a hajdina, a gersli és a kuszkusz szinte egyszerre robbant be a hazai köztudatba, rögtön össze is kapcsolódva a teljes kiőrlésű liszttel és az egészséges táplálkozással. Néhány éven… Tartalom Megtekintése
Napi egy alma, az orvost távol tartja – így szól a régi mondás! Hogy ebben milyen sok igazság rejlik, azt már bebizonyították, az almában ugyanis számtalan olyan vitamin található, ami… Tartalom Megtekintése
Ha Japán gasztronómia, akkor mindenkinek a szusi jut először eszébe. Sokan imádják, mások pedig undorodnak tőle, mert azt hiszik, mindegyik szusiban található nyers hal. Az igazság az, hogy a nyers… Tartalom Megtekintése
Ha nyár, akkor gyümölcsök minden mennyiségben. Egyrészt mert ilyenkor érik a legtöbb kedvenc hazai gyümölcsünk, amelyeknek senki sem tud ellenállni. Másrészt pedig azért, mert a nagy nyári hőségben a szervezetünk… Tartalom Megtekintése