Ha desszertre gondolunk, általában valami édes, finom sütemény, esetleg fagyi jut eszünkbe, melyek esetében nem kell sokat gondolkodni azon, hogy meg merjük-e őket kóstolni. A magyar gasztronómia nem ismer bizarr… Tartalom Megtekintése
Megérkezett a nyár, mostantól mindennapossá válnak a nagy hőségek, a hirtelen jött frissítő záporok és a fülledt levegő. Sokan szenvednek ilyenkor étvágytalansággal, hiszen túlhevült testtel az ember nem kíván szinte… Tartalom Megtekintése
Ijesztően hangzik, és valóban az is, ha egy étel egyszerre ehető és mérgező. Hogyan lehetséges mindez? Vannak olyan növények és állatok, melyeknek csak bizonyos részei ehetőek, és nagyon kell vigyázni… Tartalom Megtekintése
Tudta, hogy a svéd húsgolyót nem is a svédek találták fel? A népszerű lakberendezési áruházlánccal hazánkba is eljutott a világszerte oly népszerű étel, a szószos húsgolyó, amelyet számtalan körettel el… Tartalom Megtekintése
Írtunk már róla, hogy a bodza az egyik legrégebbi és leghatékonyabb gyógynövényünk, a bodza lila színű, érett bogyójának pozitív élettani hatásait már az ókorban is ismerték. De mi a helyzet… Tartalom Megtekintése
Tegye fel a kezét, aki egész évben várja az eperszezont, és már januárban arról szokott álmodozni, hogy friss epret eszeget a napfényes teraszon! Nagy az öröm most, mert végre beköszöntött… Tartalom Megtekintése