gyros pitában

A jó idő beköszöntével minden nagyvárosban és üdülőterületen hemzsegnek a gyorsbüfék, a gyros árusok. Hogyan tudott ez a jellegzetesen görög étel ekkora népszerűségre szert tenni, mi lehet a titka, mi… Tartalom Megtekintése

meggyes diós sütemény

Ha nyár, akkor sok gyümölcs, limonádé, piknik, levendulamezők és kirándulások, melyekhez elengedhetetlen egy-egy finom, „anya készítette” desszert. Ezek azok a pillanatok, amelyek megmaradnak emlékként a lelkünkben, és még harminc év… Tartalom Megtekintése

A híres pataki tál

A nyári hőségben sokaknak gondot okoz, hogy nem kívánják a nehéz ételeket, legszívesebben csak friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztanának egész nap. Napi egyszeri főtt ételre azonban szüksége van a szervezetünknek… Tartalom Megtekintése

Öt dolog, amiért a bordói marharagut meg kell kóstolni

Boeuf bourguignon, burgundi vagy bordói marharagu, ez bizony mind annak a bizonyos legfinomabb marhahús ételnek a neve, amit leginkább francia filmekből ismerünk, és csak annyit tudunk róla, hogy vörösborral készül…. Tartalom Megtekintése

Öt dolog, amiért a karfiolpaprikást vétek kihagyni

Elege van a megszokott ízekből? Már kedve sincs főzni, mert nem tudja, mit készítsen? Ha a harcsapaprikásunk ízlett, itt az ideje kipróbálni egy teljesen újfajta paprikást, amilyen még biztosan nem… Tartalom Megtekintése

almáspite-golyó

Igényli a család a vasárnapi desszertet, de se időnk, se kedvünk elkészíteni a jól megszokott, ezer éve minden héten felbukkanó süteményeket? Múlt héten az aranygaluska aratott osztatlan sikert, most valami… Tartalom Megtekintése