A híres pataki tál

A nyári hőségben sokaknak gondot okoz, hogy nem kívánják a nehéz ételeket, legszívesebben csak friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztanának egész nap. Napi egyszeri főtt ételre azonban szüksége van a szervezetünknek… Tartalom Megtekintése

Öt dolog, amiért a bordói marharagut meg kell kóstolni

Boeuf bourguignon, burgundi vagy bordói marharagu, ez bizony mind annak a bizonyos legfinomabb marhahús ételnek a neve, amit leginkább francia filmekből ismerünk, és csak annyit tudunk róla, hogy vörösborral készül…. Tartalom Megtekintése

Öt dolog, amiért a karfiolpaprikást vétek kihagyni

Elege van a megszokott ízekből? Már kedve sincs főzni, mert nem tudja, mit készítsen? Ha a harcsapaprikásunk ízlett, itt az ideje kipróbálni egy teljesen újfajta paprikást, amilyen még biztosan nem… Tartalom Megtekintése

almáspite-golyó

Igényli a család a vasárnapi desszertet, de se időnk, se kedvünk elkészíteni a jól megszokott, ezer éve minden héten felbukkanó süteményeket? Múlt héten az aranygaluska aratott osztatlan sikert, most valami… Tartalom Megtekintése

Egyetlen gyerek se éhezzen!

2018-as adatok szerint mintegy 840 millió ember éhezik a világon, akik közül körülbelül 150 millió gyerek. Az éhezésről szeretjük azt gondolni, hogy az csak a fejlődő világ országait érinti, és… Tartalom Megtekintése

készítsünk fenyőszirupot

Nagymamáink már nyár idején gondoltak a hűvös téli időkre, amikor jól jön a nyáridőn eltett befőtt és a bodzaszörp. Ezeket jól ismerjük és szeretjük, sokan ma sem sajnálják az időt… Tartalom Megtekintése