Mitől ünnep az ünnep? Attól, hogy ilyenkor együtt a család, nagy beszélgetések zajlanak, fogynak a finom ételek-italok, és persze a sok évszázados tradícióktól, melyek generációról generációra öröklődnek, és segítenek kicsit… Tartalom Megtekintése
Lehet diós, mákos, nutellás, gesztenyés, kókuszos, asztalt gyümölcsös, de akár még marcipános is, és a karácsony nélkülözhetetlen összetevője – ki tudja, mi az? Bizony, a bejgli, amit egy évben egyszer… Tartalom Megtekintése
Ha tél, akkor jöhet egy tányér jó, forró leves hétköznap, hétégén, ünnepnapon, bármikor. A náthás időszakban szinte kötelező, de a közelgő ünnepek sem telhetnek el nélküle. A magyar konyhának számos… Tartalom Megtekintése
Ha az ember meghallja a marlenka szót, máris megjelenik képzeletében a tömény, édes, diós sütemény, amely szint elolvad a szájban, valamint az elegáns doboz és a mosolygós kislány arca, aki… Tartalom Megtekintése
A rizs az egyik legnépszerűbb köret hazánkban, esszük szinte mindenhez: húsok mellé, zöldségekkel keverve, rizottónak elkészítve, de még süteményként is. Egy baj van csak vele, hogy nehezen illeszthető be a… Tartalom Megtekintése
A homár manapság igazi ínyencfalatnak számít, melynek ára meglehetősen borsos, ezért kevesen engedhetik meg maguknak, hogy megkóstolják. Hosszú és érdekes utat járt be ennek a különleges állatnak a története, amely… Tartalom Megtekintése